'Het Archief' is gelanceerd

3
januari
2020

De voorbije eeuw was er een ongekende explosie aan beeld en geluid. Samen met VIAA en organisaties uit cultuur, media en overheid zet het Turnhoutse Stadsarchief zich in om zoveel mogelijk van dit materiaal te digitaliseren en duurzaam te bewaren. Maar hoe blijft deze enorme rijkdom aan Vlaams archiefmateriaal doorzoekbaar?

Onlangs lanceerde het Stadsarchief samen met VIAA ‘Het Archief’, een online platform waarop de metadata van audiovisueel materiaal opengesteld worden voor het grote publiek. Dat is geweldig nieuws, want voor het eerst worden de beschrijvingen, trefwoorden en technische data over video- en audiofragmenten uit de Vlaamse cultuur-, media- en overheidssector doorzoekbaar voor iedereen. Zo kun je gerichter materiaal zoeken en kom je te weten welke organisatie het bewaart.

Ook ons audiovisueel materiaal is nu (gedeeltelijk) doorzoekbaar via dit platform. Zin om in onze archieven te gaan snuisteren en te ontdekken welke schatten wij bewaren? Surf dan snel naar www.hetarchief.be

Het Archief