Erfgoedbank krijgt grondige facelift

12
september
2018

Sinds 2010 vind je op de erfgoedbank www.erfgoedbanknoorderkempen duizenden foto’s, films of geluidsfragmenten. Een groep vrijwilligers zet zich dagelijks gepassioneerd in om collecties te inventariseren en beschrijvingen toe te voegen.
Nu de erfgoedbank aan haar achtste verjaardag toe is, geraakt het systeem stilaan verouderd. Hoog tijd dus voor vernieuwing. Alle items verhuizen naar een nieuwe, meer veelzijdige en performante databank.

We maken van deze gelegenheid gebruik om meteen ook de website in een nieuw jasje te steken. Na de werken zal je op de erfgoedbank niet alleen collecties uit de regio van Erfgoed Noorderkempen terugvinden maar ook collecties uit het werkingsgebied van erfgoedcellen k.ERF (regio rond Geel en Mol) en Kempens Karakter (regio rond Herentals).
We gaan niet over één nacht ijs en kiezen voor een grondige aanpak. Daarom zal de website zoals we die kennen tijdelijk offline gaan. Bezoekers van de erfgoedbank vangen we op via een doorverwijspagina. Als je op zoek bent naar specifieke foto’s, neem je best contact op met Erfgoed Noorderkempen: info@erfgoednoorderkempen.be

We hopen jullie allemaal terug te zien op de nieuwe erfgoedbank!