Erfgoedbank terug online!

4
juli
2019

Erfgoedbank Noorderkempen werd gelanceerd in november 2010. Vier Vlaamse erfgoedcellen sloegen de handen in elkaar en investeerden samen in een nieuw platform. Voortaan konden lokale erfgoedhouders (kleine musea, heemkundige kringen, privéverzamelaars, enz.) hun collecties registreren volgens de geldende erfgoedstandaarden, en tegelijkertijd kiezen welke collectiestukken ze online wilden delen met het brede publiek.

Deze vroegere versie bleek na een aantal jaren sterk verouderd zodat een aanpassing zich opdrong. De technische en administratieve realiteit zorgde echter voor een ernstig oponthoud. Na een lange pauze is de Erfgoedbank Noorderkempen opgefrist terug beschikbaar voor het publiek.

In deze databank vind je een selectie van het cultureel erfgoed uit Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Oud-Turnhout, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. Je kunt de foto's, filmpjes en geluidsfragmenten opvragen en ook de hoge resolutieversies van deze objecten bestellen via deze website. Veel plezier!

 Foto: zaterdagse markt Turnhout, 1920-1940

Zaterdagse Markt 1920-1940