In de studiezaal

De Studiezaal van het Archief is vrij te bezoeken op dinsdag en donderdag tussen 11 en 17 uur. Meld je hiervoor aan bij de onthaalbalie van Bibliotheek & Archief.

Boeken en archiefstukken worden uit het Archiefdepot gehaald tussen 11 en 12 uur en 14 en 16.30 uur. Een archiefmedewerker helpt je graag verder.

Op woensdag en vrijdag (van 13 tot 17 uur) en op elke eerste woensdagavond van de maand (van 17 tot 20 uur) is de Studiezaal open op afspraak.

Gebruik tijdens blokperiodes de voorste rij tafels in de Studiezaal. De achterste rij wordt dan voorzien voor studenten.

Wil je veel boeken en archiefstukken bekijken? Bezorg dan vóór 13 uur van de voorafgaande werkdag de inventarisnummers en de plaatskenmerken van de archiefstukken en de boeken die je wilt raadplegen, ze worden voor je klaar gelegd.

Vergeet niet dat heel wat boeken en tijdschriften over Turnhout en de Kempen beschikbaar zijn in de Taxandriagang. Je kan deze echter niet uitlenen.


PRAKTISCH

  • Voor je jas en tas gebruik je steeds de lockers of vestiaire die je net buiten de Studiezaal vindt.
  • Je meldt je bij de archiefmedewerker met je identiteitskaart.
  • Maak enkel notities met een potlood en gebruik bij grote registers en boeken de lezenaars.
  • Bij het beëindigen van je bezoek bezorg je de geraadpleegde archiefstukken en boeken terug aan de archiefmedewerker.Studiezaal Archief Turnhout

Bezoekersreglement

In het reglement vind je alle informatie over de werking van de Studiezaal, je recht op inzage, het aanvragen van boeken en archiefdocumenten en van reproducties en bruiklenen. Het bevat ook een aantal afspraken en tips over het hanteren van de vaak unieke documenten uit het Archief.